Nokia BK Skateboarden 2018

BK Miniramp Mechelen
27 mei ’18

Het BK Skateboarden Miniramp vindt plaats op 27 mei 2018. Voor deze eerste editie stelt gaststad Mechelen ‘De Loods’ ter beschikking waardoor we ook bij regenweer een succesvolle contest kunnen organiseren. De contest wordt gehouden op een 7,5m brede miniramp geplaatst door Rampaffairz Skateobjects en er wordt zowel een ‘best trick’ contest gehouden als deze categorieën:

– Boys -16
– Boys +16
– Girls
– ‘Old bastards’ +30

Er is tot 500 euro te verdienen aan prijzengeld en er is enorme prijzenpot aangevuld met goodies. De discipline ‘miniramp’ is geen Olympische discipline, maar wordt georganiseerd als bonus en in afwachting van het BK park skateboarden dat volgt in 2019.

Meer informatie en laatste updates kan je terugvinden in het Facebookevent.

Nokia BK Skateboarden Street – Jordaenskaai Antwerpen
8 september ’18


Op
zaterdag 8 september 2018 organiseert Skate Vlaanderen voor de tweede keer het BK skateboarden street. De gaststad is Antwerpen waar Rampaffairz Skateobjects een overdekt neutraal wedstrijdterrein bouwt op de Jordaenskaai.

Heb je de Belgische nationaliteit, dan kan je deelnemen in één van volgende categorieën:

  • 12 jaar en jonger (boys & girls)
  • 15 jaar en jonger (boys & girls)
  • Man 16 jaar en ouder AM’S
  • Man PRO’S -> Prijzengeld
  • Woman (AM’S & PRO’S samen) -> Prijzengeld

 

Nokia BK Skateboarden: deelnemen

Het Nokia BK Skateboarden is de enige weg naar EK’s, WK’s en Olympisch Skateboarden. Alleen dan kan je je kwalificeren om deel te nemen aan het kwalificatietornooi dat wordt georganiseerd in 2019.

World Skate is de officiële internationale federatie die wereldwijd alle rollersportfederaties heeft aangesteld om een officieel wedstrijdcircuit te organiseren. Elke rollersportfederatie moet dus op haar beurt een nationaal kampioenschap organiseren, lees: het Nokia BK Skateboarden.

Wildcard

Wild watte? Er zijn driegrote events waar je je rechtstreeks kan plaatsen voor de halve finale op het Nokia BK Skateboarden Street op 8 september in Antwerpen.

Olympische Sport: Skateboarden

Op 3 augustus 2016 heeft het IOC (Internationaal Olympisch Comité) een historische stemming gehouden voor het skateboarden. Het IOC stemde unaniem voor het opnemen van skateboarden tijdens de Olympische zomerspelen in 2020 te Tokyo.  Na een lang debat is het één ding zeker: ook skateboarders worden Olympiërs.

Who is who?

Hans Claessens

Assistent coach, paramedical employee

Rony Vander-hoydonck

President Belgium Federation of Rollersports

Anton De Groot

Organizer Nokia BK skateboarden

Skate Vlaanderen

Responsable organisation Nokia BK skateboarden

News

BSA tour 2020

More info on bsa.be

BSA Tour 2020

More info on bsa.be

Verslag Nokia BK Skateboarden 2018

Op 8 september vond te Antwerpen de tweede editie plaats van het BK skateboarden street. Deze keer was de Jordaenskaai de ‘place to be’. Op een zeer wijd uitgestrekt pop-upskatepark konden de 85 deelnemers tal van modules benutten om de …

Verslag Nokia BK Skateboarden 2018

Op 8 september vond te Antwerpen de tweede editie plaats van het BK skateboarden street. Deze keer was de Jordaenskaai de ‘place to be’. Op een zeer wijd uitgestrekt pop-upskatepark konden de 85 deelnemers tal van modules benutten om de …

BK skateboarden street 2018 – full results

Check hier alle resultaten van het BK Skateboarden street 2018 (08/09/2018 – Antwerpen). BK SKB Street 2018 – resultaten

Skateboarden op de Olympische Spelen: de visie van Tony Hawk

Follow us on Instagram

Nokia BK Skateboarden
Skate Vlaanderen vzw
Esperantolaan 13 bus 8
3300 Tienen