Verslag Nokia BK Skateboarden 2018

Op 8 september vond te Antwerpen de tweede editie plaats van het BK skateboarden street. Deze keer was de Jordaenskaai de ‘place to be’. Op een zeer wijd uitgestrekt pop-upskatepark konden de 85 deelnemers tal van modules benutten om de jury te overtuigen dat zij de beste van het land zijn. Het skatepark bevatte heel wat elementen uit het straatbeeld zoals trappen, leuningen en rails.

Tot 17u kwamen de -12, -15 en +16 reeksen aan bod. Nadien was het de beurt aan de dames en wat later de heren PRO divisie waar kennelijk heel wat extra publiek voor was afgezakt.

Bij de dames kregen we 5 inschrijvingen binnen. Desalniettemin was het genieten om te zien hoe deze skatergirls het beste van zichzelf gaven. Met een onwaarschijnlijk uitgebreide trukendoos, massa’s stijl en consistentie kon Lore Bruggeman zich gemakkelijk tot Belgisch kampioene kronen. En dit met een grote voorsprong op opvolgster Evelien Bouillart.

Bij de heren kreeg topfavoriet Axel Cruysberghs meteen het vuur aan de schenen. In een razend spannende finale waarbij de beste van de 2 runs telde kon hij alsnog het onderste uit de kan halen om de eerste plaats te bemachtigen. Ex-Belgisch kampioen Jonathan Vlerick slaagde er niet in de top 3 te behalen, maar kon wel de eerste plek bij de aparte ‘best trick’ wedstrijd in de wacht slepen.

Cruysberghs die voor de gelegenheid kwam overgevlogen uit de VS en nog heel wat last had van een eerdere jetlag na een reis naar Nieuw Zeeland leek opgelucht bij het zien van zijn score. Want gedurende de hele wedstrijd voelde hij de hete adem in zijn nek van de tweede plaats ‘Simon Deprez’. De derde plek ging naar Antwerpenaar Phil Zwijsen die een zeer sterke wedstrijd reed, vol variatie, moeilijke technische tricks en veel zelfvertrouwen.

Skate Vlaanderen is zeer tevreden met de talrijke opkomst van zowel de riders als een 1000-tal toeschouwers. Het is duidelijk voelbaar dat het Olympisch debuut van het skateboarden op de Spelen te Tokio 2020 nu al een weerslag geeft op de sport en haar liefhebbers.

?M/V -12jr : Vann Benoot
?M/V -15jr : Theo Dejaeger
?Heren Am : Jondalar Friedenstein
?Dames Am/Pro : Lore Bruggeman
?Heren Pro : Axel Cruysberghs

De volledige uitslag kan je terugvinden via deze link.

Meer foto’s via deze link.

Follow us on Instagram

Nokia BK Skateboarden
Skate Vlaanderen vzw
Esperantolaan 13 bus 8
3300 Tienen